Monday, November 30, 2009

Anwar Ibrahim Seharusnya Memainkan Peranan Anti-Aids

Sebagai tokoh biseksual paling terampil di Malaysia, DS Anwar Ibrahim seharusnya memainkan lebih peranan dalam usaha menghalang kemajuan wabak AIDS serta jangkitan HIV pada peringkat nasional. Tambah pula, baru-baru ini, dikatakan jumlah wanita dijangkiti HIV melonjak ke tahap 30% dari keseluruhan pesakit yang dilaporkan. Adalah dikatakan bahawa terlalu ramai isteri menjangkiti HIV dari suami mereka yang berzina secara rambang!

Kehebatan ketua Pembangkang kita terserlah melihat DS Wan Azizah bebas dari jangkitan HIV walaupun DS Anwar tertuduh 'masih cerdas' sebagai peliwat. Tambah pula, rekod beliau yang bebas penyakit walaupun sudah lama berlaku 'rambang', seperti diakui ramai, termasuklah hakim-hakim yang membebaskannya, menimbulkan persoalan; ada kah ilmu yang harus diperturunkan oleh DS Anwar kepada yang sejenis dengannya?

Setidak-tidaknya, hari AIDS sedunia memberi peluang DS Anwar untuk menggunakan ketokohan beliau bagi menyedarkan masyarakat tentang bahaya jangkitan HIV, agar masyarakat menjauhkan diri dari aktiviti zina atau seks rambang di rumah-rumah urut lindungan Ronnie Liu serta seumpama dengannya. Pasti ini lebih berguna dari usaha DS Anwar untuk menjatuhkan DS Najib dan DS Hj Hadi yang sehingga kini masih belum ternampak hasilnya pun!

Wallahualam...

7 comments:

yusaini said...

Ini mentaliti ex mrsm? Ini mentaliti anak org besar umno? Ni ke yg kau renungkan setiap kali lepas subuh?

Akhramsyah Muammar Ubaidah bin Sanusi said...

yusaini. Ini cuma secebis fikiran. Apa salahnya? Mungkin sdr/i mampu memikirkan yang lebih baik lagi sekiranya berani keluar dari lindungan profil blogger yang tersembunyi...

yusaini said...

im not a blogger for your info,
u inherit ur dad's political bloodline, i dun have a problem of ur "fikrah" to be a malay nationalist, reading ur introduction at ur blog's header..then ur entry...dude...u're parpukari version skema nerd kah???

get a life dude..
nama cantik dah..tulisan....?????
if u want to climb the umno leadership,disassociate urself from non-productive issues..

kau ex-mrsm...jgn buat malu dowh!

Akhramsyah Muammar Ubaidah bin Sanusi said...

yusaini. Saya berpendapat penerimaan DS Anwar sebagai calon pemimpin nagara ini merupakan suatu isu penting kerana beliau peliwat! Sebagai orang Islam yang berupaya bersuara, saya tidak rela menghalalkan peliwat sebagai pemimpin, walau di kalangan pembangkang sekalipun. Apatah lagi apabila beliau bertopengkan Islam! Ini soal pokok!

yusaini said...

Kanvas islam jugak yg kau gunakan utk halalkan suara usang anwar itu peliwat,aku tak berhajat nak jadi pembela orang itu,aku bukan malaikat kiri kanan dia utk bgtau kau akram yg dia tak meliwat atau sebaliknya,n aku pun tak tau lah jika kau punya bukti jelas, kau pemimpin muda umno,binalah reputasi atas kepintaran kau bukan kebejatan moral anwar ibrahim yg kau percaya itu,atas sejarah kau sbg lahiran mrsm,legasi mainan politik daerah usia ayah kau,mahathir dan anwar biar saja,tak produktif utk bangsa malaysia,pada peringkat ni aku hanya bersuara sbg pmbaca blog kau,kau yg antara gen hari ni yg akan bertarung di politik masa dpn,sbg pemimpin.kalau nak difikirkan ada beribu suara mcm kau berkata anwar itu peliwat,tapi jgn dilupa ada puluhan ribu juga yg tetap percaya moral seksualiti anwar tak mcm yg kau percaya. U are saying u cant bear even an opposition pact being led by a gay,y so concern? U should concern more on how to project urself as neo gen of leaders if u consider urself as curious n as responsible,for being the saviour of malays (umno),i rest my case.

Once A Fighter, said...

akram, yusaini marah u criticize boss dia..

yusaini said...

Once a fighter, seorang melayu like akhram bukan seorang keldai utk menebak komentar aku satu kemarahan atau kritikan,be it both,mesej aku utk akhram mudah,carilah issue yg lebih produktif,berapa ramai anak melayu yg hisap dadah di langkawi as for example,this so called sodomy case without penetration is already a court case,kita tgk lah apa yg akan dibicarakan,unless akhram mahu dikenali sbg parpukari versi skema,nerd,terpulanglah..no wonderlah kalah pemilihan umno. Atau akhram ada bukti visual video perbuatan laknat anwar ke saiful itu,sila lah bawa ke tengah,untung2 bisa jadi gwo burne de second,straight jadi mp..hehe,kayu. By the way,anwar isnt my boss,so does najib,apatah lagi sultan2 melayu kuyu..GET THAT FACT STRAIGHT

Tangential Malay Search Results