Sunday, February 14, 2010

MP Malaysia: (Pendatang) Australia Patut Menjadi Manusia Dahulu Sebelum Mengkritik Orang Lain

Dipetik dan dialih-bahasa beredit dari blog Marahku.

Ribuan MP (Manusia Penduduk) Malaysia mendesak Australia menghentikan penindasan terhadap golongan aborigin, menuntut pampasan ke atas segala jenayah keji terhadap masyarakat aborigin, menggesa pemberhentian diskriminasi terhadap pelarian baragama Islam dan secara amnya menjadi Orang atau Manusia dahulu.

Semata-mata kerana mereka baru sahaja meminda undang-undang melarang liwat tidak menjadikan mereka lebih 'bertamadun', is cuma bermakna masyarakat Australia tak kisah kalau seorang lelaki meliwat lelaki lain! Apakah ini petanda ber'tamadun'... Kalau berlandaskan ide ke'tamadun'an ini, adakah 'hak' seorang penagih dadah menghancurkan hidupnya atau 'hak' seorang anak berumur 12 tahun melakukan kegiatan seks patut diterima? (TIDAK!)

Keputusan Australia melupuskan undang-undang yang melarang liwat dan perilaku homoseks paling-paling adalah tindakan rambang dan menurut kelaziman terkini masyarakat Barat.

Sekiranya Australia kini merasakan dirinya berperibadi tinggi, ia seharusnya membayar ribuan juta sebagai pampasan kepada aborigin kerana menggangu kehidupan aman dan harmoni masyarakat tersebut malah menindas dengan begitu kejam sekali penduduk asal negara mereka tanpa berperi-kemanusiaan. Berikan pampasan dahulu kepada 'generasi yang hilang' dan juga keturunan mereka yang dibunuh secara suka-suka oleh peneroka awal berkulit putih berketurunan banduan dari Britain.

LUNASKAN DAHULU TANGGUNGJAWAB TERHADAP MASYARAKAT ABORIGIN SETELAH MEREKA MENGALAMI PENINDASAN BERATUS TAHUN LAMANYA DAN PENIDAKKAN HAK-HAK ASASI MANUSIA SEPERTI PENDIDIKAN, PEMBANGUNAN EKONOMI DAN KEMUDAHAN AM SECARA TERSUSUN OLEH KERAJAAN AUSTRALIA!

JADILAH MANUSIA DAHULU, BARULAH BOLEH SIBUK NYURUH ORANG LAIN BUAT ITU DAN INI!

Sehingga menjadi orang... nikmatilah hak kamu untuk meliwat satu sama lain dengan diam... wahai Australia...

4 comments:

fS-86 said...

Xboleh dengar nasihat orang lain

GONDUBOY said...

Yah saya setuju seratus peratus! Penindasan oleh pendatang Melayu (Aceh, Bugis, Banjar, Jawa, Minang, dlln.) terhadap penduduk asal Malaysia (Orang Asli, Kadazan, Dayak, Penan, Murut dlln.) juga harus diberhentikan!

Salam, Gonduboy.

SiamangBukit said...

Gonduboy, apa yang Melayu tindas orang Asli.. Ada yang raja pun asal usul orang asli jugak.Bodoh punyer budak samdol ni.Baca sejarah dulu sebelum nak jadi gundu.

kita anak melayu said...

Baca cerita menarik
MISTERI NUSANTARA: Madu Taiping Special
klik di SINI
atau terus ke LINK
http://kitaanakmelayu.blogspot.com/2010/02/misteri-nusantarakisah-madu-taiping.html

Tangential Malay Search Results