Thursday, September 25, 2008

Najib Membantah Rupa-Rupanya... Propanganda Pak Lah Sahaja Yang Ingin Mencemar Namanya...

Teman-teman di MYKMU telah mendedahkan bahawa rupa-rupanya, Datuk Seri Najib Tun Razak membantah apabila Pak Lah menyatakan keinginannya mengadakan mesyuarat tergempar MKT pada hari ini. Sebab-sebab yang deberikan oleh DS Najib juga terlihat akibat keperihatinan beliau terhadap kehendak dan keupayaan ahli-ahli serta pemimpin-pemimpin bawahan UMNO.

Yang menyebarkan dakyah membingungkan, kononnya DS Najib bersekongkong dengan Pak Lah dalam usaha baru menyelamatkan pelan peralihan kuasa adalah jentera KJ, Kamal, Kalimullah dan bersekutu dengannya rupa-rupanya. Dengan ini, saya ingin memohon maaf sekiranya paparan blog saya yang sebelum ini menimbulkan kesangsian terhadap kepimpinan DS Najib.

Mari kita ahli-ahli UMNO dari semua peringkat bangun membantah pelan peralihan kuasa yang ternyata menguntungkan segelintir dan merugikan parti. Moga-moga pemilihan bulan Disember ini menyaksikan perentapan DS Najib melawan KuLi, supaya ahli-ahli UMNO dan rakyat Malaysia mendapat manfaat lebih awal dari pemergian Pak Lah...

15 comments:

PsyTroopers said...

Assalamualaikum & Salam Ramadhan.

Dato' Seri Abdullah sangat perlu berundur secara terhormat jika sayangkan agama, bangsa dan tanahair. Kenyataan NGO bahawa desakan Abdullah agar berundur bukannya dari akar umbi adalah meleset! Pergi tanya semua orang dan dapatkan maklum balas. Semua berpendapat Abdullah perlu berundur secara terhormat.

Pada hemat saya isyarat menyerahkan kuasa pemilihan pucuk kepimpinan tertinggi kepada akar umbi telah lama diberikan oleh Dato' Seri Najib melalui katanya secara berselindung ketika heboh berkenaan desakan akar umbi di peringkat cawangan.

Suara akar umbi di peringkat cawangan banyak mendesak Abdullah berundur secara terhormat pada tahun ini juga. Walau bagaimana pun, suara akar umbi peringkat bawahan yang merupakan tunjang parti dinafikan oleh pihak tertentu. Ini penyebab parti lemah. Abdullah sedar hakikat ini tetapi masih dibayangi oleh pihak tertentu dalam membuat keputusan.

Opsyen yang ada sekarang ialah:
1. Dato' Seri Abdullah berundur secara terhormat sebelum PAU.
2. Diundurkan secara pemilihan semasa PAU Disember ini.

Persoalannya:
1. Adakah semua peringkat bahagian sedar akan senario dan krisis kepimpinan di dalam UMNO? Atau buat-buat tidak sedar?
2. Jika Dato' Seri Abdullah enggan berundur, adakah peringkat bahagian akan memikul tanggung jawab memulihkan UMNO dengan menukar pucuk pimpinan?

Adalah diharapkan Dato' Seri Abdullah dapat memikirkan nasib parti dan ahli yang berjuang demi jatuh bangun UMNO tanpa mengharapkan wang ringgit pun.

Dan, sekiranya Dato' Seri Abdullah enggan berundur secara terhormat, tanggung jawab yang sangat berat tersebut perlulah dipikul di peringkat bahagian.

Tolong jangan gadaikan nasib UMNO yang banyak berjasa kepada agama, bangsa dan negara demi memuaskan sesetengah pihak.

Maaf sekiranya pendapat saya membuatkan golongan tertentu terasa. Cuma luahan rasa seorang rakyat Malaysia yang sayangkan Islam sebagai agamanya, Melayu selaku bangsanya dan Malaysia tanah tumpah darahnya!

Salam Perjuangan!

Sallehshahibbudin said...

Saya bersetuju dengan psytroopers. Sepatutnya Dollah perlu menghormati ahli-ahli UMNO dan rakyat Malaysia, bukan mementingkan diri sendiri. Lebih baik dan terhormat jika dia mengundur diri sekarang, (ia lebih terhormat jika dia berundur selepas sahaja PRU12 lalu, malangnya....tidak) ia mengurangkan dan mungkin melenyapkan kutukan dan sumpah seranah daripada rakyat dan ahli parti yang bencikan keputusan berdolak-dalik yang telah menjadi trade mark Dollah selama ini.

Rakyat Malaysia kebanyakannya kecewa dengan banyak keputusan yang dibuat Dollah sebelum ini. Jadi jangankecewakan kami lagi. Cukup-cukuplah...

wanbaki said...

salam...
satu jawapan tentang peralihan kuasa secapat mungkin adalah AMAT WAJAR.
namun sekiranya berlaku sebelum PAU adalah lebih baik tiada tertandingan....

LazerJuan said...

Moga-moga pemilihan bulan Disember ini menyaksikan perentapan DS Najib melawan KuLi,...


I think there is an error there. Would not want to see one of Malaysia's better blogs promoting the wrong `fight'.

LazerJuan said...

From the looks of things, Pak Lah is gonna defend his belt...only then will we name the challenger and promote the fight!

kluangman said...

Kerana mesyuarat MT dibuat pada siang hari, pada bulan Ramadhan, maka kita hanya dapat melihat dan mendengar tanpa dapat menjamah dan rasa...

Jelasnya 'udang di sebalik batu' masih ujud dan berhati hatilah, walaupun jerat tidak melupakan pelanduk tetapi kita kena ingat juga cerita pelanduk menipu sang harimau, katanya kalau mata aku terbuka, itu tandanya aku tidor, tapi kalau mata aku tertutup, itu tandanya aku berjaga...

Jangan cepat rasa suka atau meminta maaf, pengadil belum meniupkan wisel penamat. Bola masih di tengah padang, di kaki lawan.

joe said...

salam

sempena hari lembaran akan akan menjelang tiba, izinkan saya mengucapkan selamat hari raya aidilfitri , diharap kemaaafan yang dipohon akan mengeratkan lagi perpaduan supaya kita akan menjadi satu rumpun bangsa yang utuh dan harmoni kerana jika satu bangsa telah mula berfikir, tidak ada satu kekuatan pun yang boleh menghentikannya.

Kemaafan mungkin amat berat untuk diberikan
kepada orang yang pernah melukai hati kita.
Tetapi hanya dengan memberi kemaafan sahajalah kita akan dapat mengubati hati yang telah terluka. Kemaafan yang di beri secara ikhlas umpama pisau bedah yang boleh membuang segala parut luka emosi.

Keikhlasan yang dipohon ,keikhlasan jua diberi walaupun keikhlasan itu umpama seekor semut hitam di atas batu yang hitam di malam yang amat kelam. Ianya wujud tapi amat sukar dilihat.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI UNTUK SEKELUARGA DAN SAYA SEKALI LAGI
MEMOHOF SERIBU KEMAAAFAN

Carcoon
0126179717

pengantin said...

bilalah orang tua pak lah ni nak blah... tak sedar langsung ker yg x de orang nak kan dia...ni pipi tersorong2..tak malu langsung..isk

LazerJuan said...

Dear AM Ubaidah,

pls enlighten me..going to be very blunt here....

Am I imagining things or the President buat parti tu macam BAPAK DIA PUNYA!!!

Also, if he wants to bring things forward to March, is it his call or with the consent of other MT members?

If yes, looks like the whole MT is acting macam UMNO ni BAPAK DIA ORANG PUNYA!!!!

Or is there something written in the party's constitution that as a member reaches MT level, they have the right to make the party BAPAK DIA ORANG PUNYA??!

Sorry Bro...just letting out some steam!!

nawawidahalan said...

'KEMUNGKINAN' dalam mesyuarat MT, Pak Lah telah menyatakan untuk berundur dan meminta proses peralihan dilakukan segera. Jadi supaya penyerahan kuasa berlaku lebih sempurna, maka masa yang secukupnya perlu diberikan. MT tentu dengan sebulat suara memberikan ruang dan peluang tersebut kepada Presiden kerana telah memperkenankan kehendak mereka atau akar umbi kononnya.

kluangman said...

"Memberi masa yang secukupnya untuk melihat prestasi Najib"
"Memberi masa yang secukupnya untuk peralihan kuasa berjalan dengan lancar"
"Saya tidak akan becuti, masih banyak kerja yang hendak dilakukan"...

Ini adalah ungkapan penipu dalam 'buying time' untuk mengatur 1001 muslihat dan strategi. Jangan percaya kepada hantu gigi jarang.

tunku said...

May Allah bless you and family.
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin

whackthembugger said...

A good step forward by PM, TPM and MT to uphold unity in the lead political party, however the gesture is deemed far from adequate and likely to complicate issues for the grassroots.

While giving obvious signs he is prepared to leave office early, he is already a lame duck PM and therefore as time is of essence, he should be giving up his key responsibilities following a clear announcement by 9 October; he need not to hold even the Defence Ministry or that of Khazanah. There is much uncertainty on the ground both local and international and if he is true to his words, for the love of UMNO and the country, he should take the lead to immediately facilitate the transition. There is nothing effective PM can do in the few months and there’s nothing to be ashamed about if he has to take a vacation. Irrespective of the negative perspectives of some or many, I would believe he would receive the respect of the grassroots and the Silent Majority if he facilitates a quick and smooth transition. Najib is viewed by many as more capable than PM and therefore there’s no necessity to evaluate how Najib will workout. Najib is no superman and he has a formidable task ahead of him; he has to quickly consolidate his new position and lead the nation with a competent team. The Nation anxiously awaits Najib to do as best as he can or whoever UMNO grassroots want as their new leader in restoring confidence in this beloved country.

The postponement of the PAU to March 09 makes a mockery of the premier political party and will not go well with its grassroots. The extended duration of the election campaign will clearly create an uneven playing field and is potentially a waste of election funds/ good money. UMNO needs to remain steadfast on the many key and national strategic issues which have to be addressed rather than to allow any other factors to intensify and prejudice the fight amongst UMNO members. If indeed unity is the purpose of the latest gesture of PM and MT, it will likely remain only on the lips. In his last days, PM has to overcome all his deemed prejudices for the sake of the Nation rather than complicate matters further otherwise I believe the pressure on him will greatly intensify.

azlina said...

pak lah suka kot nanti semua bangun and turn their back against him. lepas tu kita paksa dia turun secara paksa. tak payah la terhormat lagi dah sebab dia dah bagitau kat semua awal-awal lagi that the only way dia nak turun takhta is via PAKSA.

Da Real Deal said...

Saudara,

Let's not make Najib to look like the innocent and victimised angel here ok? Surely he isn't as dumb as how people perceive him to be. I mean as the second most powerfulo man in the country with the Presidency of UMNO for his taking right now he could do more than just follow the wrong lead.

Rumour has it that he is doing it so that he can marginalize Muhyiddin and it will fall nicely if Pak Lah wins then hands it over to him as acting PM and President. That way he can pick his choice as number two and the name being dropped is Zahid Hamidi.

Tangential Malay Search Results